Κέικ πορτοκάλι χωρίς γλουτένη, λακτόζη και ζάχαρη


Τελευταίο απόγευμα του Φλεβάρη. Λιγάκι κρύο αλλά όχι τόσο ώστε να κρατήσει τα παιδιά μέσα. Ο Μανόλης διάβασε τα μαθήματα  του και παίζει στην αυλή με το φίλο του το Γιάννη. 

Εγώ, άναψα ένα κερί με άρωμα τριαντάφυλλο  έφτιαξα τσαγάκι  και το απολαμβάνω με ένα κομμάτι σιροπιαστό κέικ πορτοκαλιού χωρίς ζάχαρη. 
 
Από τη βιβλιοθήκη με κρυφοκοιτούν  δυο νέα  βιβλία.  Ελπίζω να με ταξιδέψουν όμορφα. (θα επανέλθω σίγουρα με εντυπώσεις)   


Η συνταγή μου για το Κέικ πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη γλουτένη και λακτόζη. 

Υλικά: 
1 κούπα σπορέλαιο
3 αυγά 
1 κούπα γιαούρτι χωρίς λακτόζη
ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού 
2 κούπες αλεύρι  χωρίς γλουτένη freee self raising white flour
1 κουταλάκι μπέικιν

Σιρόπι: 1 κούπα μέλι μισή κούπα νερό. 

 Διαδικασία:  χτυπάμε το λάδι τη ζάχαρη, τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι,το ξύσμα το χυμό και το μπέικιν  ανακατεμένο με το αλεύρι.τέλος Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. 


Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ μας μέσα στη φόρμα και φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε το μέλι μαζί με το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσουν για πέντε λεπτά και στη συνέχεια το ρίχνουμε σιγά σιγά πάνω στο κέικ. Μετά από λίγο που θα απορροφήσει το γλυκό μας το σιρόπι του, το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια πιατέλα. 

Είναι πεντανόστιμο και η γεύση του μοιάζει πολύ με αυτή της πορτοκαλόπιτας. 







 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής