Ο Άγγελος, ο Ποντικόβεν και η Άγια Νύχτα.


 Ο Άγγελος, αγαπάει πολύ  τη μουσική και τις παραστάσεις, όμως δεν μπορεί  τραγουδήσει στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου του. 

Η  δυσκολία του να αρθρώσει σωστά το σίγμα , θα αποτελέσει ξανά  την αφορμή για να γελάσουν μαζί του οι συμμαθητές 
 του και να αποκλειστεί από τη σχολική    παράσταση.  Το μικρό  αγόρι απογοητευμένο και με μια ασήκωτη θλίψη στην ψυχή, παίρνει τον δρόμο της επιστροφής για το σπίτι του.


Εκεί, έπειτα από ώρες μοναξιάς, κλεισμένος στο δωμάτιο του, αποφασίζει να ανοίξει το Ημερολόγιο αντιστροφής Μέτρησης με τον Αριθμό 13.



Τότε εντελώς ξαφνικά και ανέλπιστα εμφανίζεται μέσα από το κουτί ένα μικροσκοπικό ποντικάκι: Ο περίφημος Φον Ποντικόβεν ο Δέκατος, που θα οδηγήσει το ευαίσθητο αγόρι σε ένα μαγικό ταξίδι  πίσω στον χρόνο, στις 23 Δεκεμβρίου 1818, που  σύμφωνα με την παράδοση  γράφτηκε το τραγούδι “Άγια Νύχτα”. 


Εκεί, θα παρακολουθήσουν τη σύνθεσή του  και θα παραστούν μαζί  στην πρώτη εκτέλεση του πασίγνωστου τραγουδιού, όπου ο Άγγελος θα πάρει το θάρρος και θα ενώσει τη φωνή του με τη χορωδία των δημιουργών. 

Έτσι, ο Άγγελος παρέα με το μικρό του φίλο θα καταφέρει να ξεπεράσει τη συστολή του, και όταν η μέρα της σχολικής γιορτής πλησιάζει, το μικρό αγόρι θα ανακαλύψει, πως όλοι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας. Κι όταν προσπαθούμε με την καρδιά μας και ξεπερνάμε τους φόβους μας , γινόμαστε  πιο δυνατοί από όσο  φανταζόμασταν και πολύ καλύτεροι από όσο νομίζαμε . 


"Ο Άγγελος ο  Ποντικόβεν και η Αγια Νύχτα" της  Πηνελόπης Μωραΐτου απο τις εκδόσεις "Πορφύρα", είναι ένα τρυφερό χριστουγεννιάτικο  παραμύθι, για τη διαφορετικότητα , το σχολικό εκφοβισμό και τις συνέπειες του στη ζωή των παιδιών , που το αγαπήσαμε πολύ, και μας άφησε μια γλυκιά αίσθηση από την αγάπη , την πίστη και την ελπίδα των Χριστουγέννων . 



Στο  βιβλίο συμπεριλαμβάνονται αυτοκόλλητα και ερωτήσεις προς συζήτηση με τα παιδιά αναφορικά με τη διαφορετικότητα και το σχολικό εκφοβισμό. 


Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα! 

Σχόλια

  1. Μπράβο στην συγγραφέα για το τόσο κοινωνικό μήνυμα της .
    Εδωσε με τον δικό της τρόπο την διαφορετικότητα των παιδιών και τον φόβο τους
    αν τα καταφέρουν να έχουν την αποδοχή των άλλων!!
    Εξαιρετική επιλογή Ειρήνη μου.. Μπράβο.
    Να περνάς όμορφα ότι και να κάνεις...
    Ευλογημένα ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ !! 🎄✨ φιλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ρούλα μου! Τα βιβλία που μιλούν για τη διαφορετικότητα τα αγαπώ λίγο παραπάνω. Καλά Χριστούγεννα με υγεία κι Αγάπη! Σε φιλώ!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα