Μια γιορτινή μέρα.


Σήμερα είναι μια γιορτινή μέρα. Στο σπίτι μας υπάρχει χαρά  γεμάτη μυρωδιές, γεύσεις κι όμορφες αναμνήσεις. 

Φέτος πραγματικά, έχω μια χαρά παιδική στην καρδιά μου κοιτάζοντας το στολισμένο σπίτι και κάνοντας  βόλτα στη πόλη ,που φόρεσε τα παραμυθένια της χρώματα. 


 Σήμερα, η κουζίνα μου μοσχομυρίζει αγάπη . Κι ευγνωμονώ  το Θεό για τις ευλογίες στη ζωή μου. 


Γι'αυτό θα σας κεράσω ένα κομμάτι από εκείνα  τα  "μαγικά "  vegan και  gluten free κέικ  της μαμάς που είναι τόσο νόστιμα  ώστε  κανείς να μην καταλαβαίνει πως δεν είναι "κανονικο".  


Η αρχική συνταγή  βρίσκεται εδώ
http://eirini-nikolaou.blogspot.com/2018/03/blog-post_20.html?m=1
 αλλά σήμερα το έφτιαξα με τα εξής υλικά:


Υλικά για το κέικ:

3/4  κούπας ζάχαρη, 
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού,
 ½ κούπα  λάδι, 
1 κούπα pastry mix  (το μωβ των Μύλων του Αγίου Γεωργίου) 
 1 κούπα φαρίνα χωρίς γλουτένη (το κόκκινο των Μύλων Αγίου Γεωργίου ) 
1 κουταλάκι μπέικιν  "Ηλιος"
1 κουταλάκι σόδα "Ήλιος"
2 βανίλιες
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού


Για την κρέμα:
 Μια φυτική κρέμα  alpro (250 m.l.), 250 γρ. κουβερτούρα  sissini χωρίς γλουτένη 
 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι  (ή μέλι)

Υλικά για διακόσμηση: Χιονάνθρωποι από ζαχαρόπαστα και ζαχαρωτά σε σχήμα Χιονονιφάδας. 



Διαδικασία: Χτυπάμε το λάδι, τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη σόδα ανακατεμένη με το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα τις βανίλιες το  pastry mix μαζί με το μπέικιν και τη φαρίνα. 

Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο και καλλυμένη  με αντικολλητικό χαρτί . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Όταν κρυώσει, αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος, τοποθερούμε το κέικ ξανά μέσα στην φόρμα και ετοιμάζουμε την  κρέμα γκανάζ ως εξής: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν- Μαρί, προσθέτουμε την κρέμα και το σιρόπι πορτοκαλιού. Όταν ενσωματωθούν τα υλικά, ρίχνουμε την κρέμα πάνω στο κέικ, τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. 

Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το τσέρκι της φόρμας,  βάζουμε το γλυκό  μας σε μια πιατέλα και στολίζουμε με τα ζαχαρωτά. 

Ένα γλυκό και όμορφο Σαββατοκύριακο σας εύχομαι. 








Σχόλια

  1. Πολύ όμορφος και ζεστός ο λόγος σου Ειρήνη μου.Ποση αγαλλίαση και ευγνωμοσύνη στον Θεό κρύβει η ψυχή μας, στην συνειδητοποίηση των ξεχωριστών στιγμών και συναισθημάτων που ζούμε,αλλά και την αποθήκευση αναμνήσεων που αφήνουμε παρακαταθήκη στα παιδιά μας. Να είστε πάντα καλά και ευτυχισμένοι.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας εύχομαι οτι καλύτερο στη ζωή σας. Ευλογία Θεού στο σπιτικό σας!!!❤❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κρέμα του Γαληνού

Κέικ Λεμονιού χωρίς γλουτένη

Βυσσινάδα και μαρμελάδα απο βύσσινα!