Cinnamon Rolls

Ηλιόλουστες φθινοπωρινές μέρες και η
 κουζίνα μοσχομυρίζει κανέλα,  βούτυρο  μαζί με μια υποψία γαρύφαλλου  να ταξιδεύει σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού...σα νότες ενός αρώματος που μας αγκαλιάζει τρυφερά. 





 Τα ρολάκια κανέλας σιγοψήνονται στο φούρνο. 

Υλικά :
1 φακελάκι μαγιά 
1 κούπα γάλα 
1/5 κούπα βούτυρο
1 κουταλιά ζάχαρη 
1/5 κουταλιά σούπας κανέλα 
1/5 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1/4 κούπας καστανή
60 γρ. βούτυρο  σε θερμοκρασία δωματίου

Διαδικασία:
 Ζεσταίνουμε το γάλα και λιώνουμε μέσα τη μισή κούπα βούτυρο. 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και τη μία κουταλιά ζάχαρη. 
Όταν το γάλα με το βούτυρο γίνουν χλιαρά τα ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι φτιάχνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. 

Όταν είναι έτοιμη  ανοίγουμε με τον πλάστη ένα ορθογώνιο φύλλο, απλώνουμε πάνω  το βούτυρο  την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Τυλίγουμε το φύλλο μας σε ρόλο και κόβουμε 12 ροδέλες. 



Τις τοποθετούμε σε ταψάκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν όμορφο χρυσαφί χρώμα. 





Σχόλια

  1. έχω καιρο να φτιαξω .... οταν ηταν μικρα τα παιδια τα αγαπουσαν πολυ
    φαινονται υπεροχααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κρέμα του Γαληνού

Κέικ Λεμονιού χωρίς γλουτένη

Βυσσινάδα και μαρμελάδα απο βύσσινα!