Άγιος Φιλούμενος


Ο Άγιος Φιλούμενος έμεινε στα Ιεροσόλυμα 46 χρόνια και υπηρέτησε το Πατριαρχείο από πολλές θέσεις.

Το τελευταίο του διακόνημα ήταν στο Φρεαρ του Ιακώβ στη Σαμάρεια. Από τις πρώτες όμως μέρες που βρέθηκε εκεί αντιμετώπιζε επιθέσεις από  Σιωνιστές που διεκδικούσαν το προσκύνημα ως δικό τους.


Στις 29 Νοεμβρίου 1979 την ώρα του Εσπερινού μια ομάδα φανατικών εισέβαλε μέσα στο Μοναστήρι και τον κατακρεούργησε με 36 χτυπήματα από τσεκούρι. Μετά από τέσσερα χρόνια στην ανακομιδή των λειψάνων του, το σκήνωμα του βρέθηκε αναλλοίωτο κι ευωδίαζε. Συνεχιστής του δύσκολου έργου του είναι ο Άξιος Αγιοταφίτης  Γέροντας  Ιουστίνος που συνεχίζει να δέχεται επιθέσεις από φανατικούς.  


Σήμερα πανυγηριζει το Ελληνικό Μοναστήρι και ο Γέροντας που υψώνει την ελληνική σημαία και υπερασπίζεται την Ορθόδοξη πίστη μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες!  Σας στέλνω  φωτογραφίες  , αλλά δυστυχώς   δε γίνεται να περάσει μέσα από την οθόνη η ευωδιά του σκηνώματος του Αγίου. Εύχομαι ολόψυχα να βρεθείτε στο Μοναστήρι και να προσκυνήσετε... Στη φωτογραφία διακρίνεται ένα τεμάχιο από το πουκάμισο του Αγίου Φιλουμένου όπως φυλάσσεται στο Ελληνορθόδοξο Μοναστήρι της Αναλήψεως που βρίσκεται στη Μικρή Γαλιλαία.



  Στο επεισόδιο  58 της εκπομπής "Άγιοι Τόποι  εκεί όπου έστησαν οι Άχραντοι Πόδες του Κυρίου"  μπορείτε να δείτε το Βίο του Αγίου Φιλουμένου.
Το επεισόδιο ονομάζεται "Η φυλακή του Τιμίου Προδρόμου" https://youtu.be/Ry3oMTtdtmo

Και στο επεισόδιο 57 μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του Γέροντα Ιουστίνου.
https://youtu.be/s9-neFYxbeE



Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο. Κι εύχομαι ολόψυχα να προσκυνήσετε το Σκήνωμα του Αγίου. Γιατί ότι κι αν πω δε μπορώ να σας περιγράψω την ευωδία του. Τα λόγια είναι φτωχά έτσι κι αλλιώς ... Δεν περιγράφεται η εμπειρία ενός προσκυνήματος στην Αγία Γη! 

Σχόλια

  1. Δεν είχα ακούσει για τον Αγιο Φιλούμενο Ειρήνη μου ,όμως μέσα στην αγάπη της θρησκείας μας όπου και να κοιτάξουμε οι βίοι των Αγίων ας γίνονται οι φάροι που θα μας φωτίζουν να πράττουμε το σωστό και το δίκαιο με αγάπη πάντα!!
    Ας έχουμε την ευλογία τους. ✨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βοήθεια μας να είναι η Χάρις των Αγίων Ρούλα μου! Καλό κι ευλογημένο μήνα.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα