Είκοσι χρόνια Ιεροσύνης

Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα!
Έχουμε επέτειο χειροτονίας!
Είκοσι χρόνια Ιεροσύνης!
Χρόνια πολλά στον πιο αγαπημένο και δικό μου άνθρωπο.
Στον παπά-Γιάννη μου.

 
Χρόνια πολλά στον πιο δοτικό, και ανιδιοτελή άνθρωπο που γνωρίζω, που
είκοσι χρόνια  τώρα προσπαθεί να βοηθά με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί, κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη και βρεθεί στο δρόμο του.
Χρόνια πολλά στον παπά-Γιάννη μου, που τον θυμάμαι να χτυπάει πόρτα πόρτα τα εστιατόρια και τους φούρνους της πόλης ,να ζητά φαγητό για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη στην ενορία του, και με την ευγένεια των τρόπων του, να μη φεύγει  με άδεια χέρια.


Υπάρχει πάντα ένα πιάτο φαγητό για οποιαδήποτε το έχει ανάγκη στην εκκλησία...
Χρόνια πολλά στον Παπά-Γιάννη μου, που οραματίστηκε το κοινωνικό φροντιστήριο για τα παιδιά της ενορίας του, άρχισε πάλι να χτυπά πόρτες και με την επιμονή του, το πηγαίο Χιούμορ του και τον καλό του λόγο , να καταφέρνει να μαζέψει δεκάδες εθελοντές εκπαιδευτικούς και στήνει ένα μικρό κανονικό σχολείο στις αίθουσες της ενορίας του Μπεντεβή...



Χρόνια πολλά στον παπά-Γιάννη μου, που ονειρεύτηκε μια δανειστική  βιβλιοθήκη γεμάτη βιβλία για μικρούς και μεγάλους στην ενορία του, και με πολλή υπομονή,  προσπάθεια, χτυπώντας για ακόμη μια φορά πόρτες, κι αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες εθελοντικής προσωπικής εργασίας τη δημιούργησε!...



Χρόνια πολλά στον παπά-Γιάννη μου ,τον Ιεροσολυμίτη, όπως χαρακτηριστικά τον λένε πλέον  στο Ηράκλειο,

 που τα τελευταία πέντε χρόνια, παρουσιάζει την εκπομπή των Αγίων Τόπων στο Ραδιόφωνο της Αρχιεπισκοπής, δημιούργησε το κανάλι "Προσκυνητάρι Αγίας Γης" κανάλι στο  YouTube  και παρόλες τις ορατές και αόρατες δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά, συνεχίζει να παλεύει πάντα εθελοντικά  και χωρίς κανένα υλικό κέρδος, για τους Αγίους Τόπους που τόσο αγαπά!



https://youtube.com/c/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%9B%CE%91%CE%9F%CE%A5



Χρόνια πολλά στον Παπά-Γιάννη μου, που όσο κουρασμένος κι αν είναι, πάντα θα βρει χρόνο να πάει μια εκδρομή, ή έστω μια μικρή βόλτα την οικογένεια του.



Χρόνια πολλά στον παπά-Γιάννη μου, που πιστεύει σ'εμένα πολύ περισσότερο από όσο πιστεύω εγώ στον εαυτό μου ,στον πιο φανατικό θαυμαστή των φωτογραφιών των κατασκευών, και των κειμένων μου, που επιμένει να γράψω βιβλίο, και που εξαιτίας του υπάρχει το μπλόγκ μου,



 χρόνια πολλά στον μπαμπά Παπα-Γιάννη που στηρίζει τα παιδιά μας, με το μεγάλο  μας γιό να είναι πλέον ένας ενήλικος  ευγενικός , υπέροχος άνθρωπος  και το μικρό μας αντράκι  να θέλει να βρίσκεται πάντα κοντά του  στην εκκλησία.



Χρόνια πολλά στον άνθρωπο μου, που είμαστε σάρκα μία, και που χάρη σ'εκείνον έχω  τόσες πολλές ευλογίες στη ζωή μου...Χρόνια πολλά στα πιο όμορφα και γελαστά μάτια που υπάρχουν στον κόσμο! 
 Χρόνια πολλά ψυχή μου!  Ξέρω πως πάντα διαβάζεις τις αναρτήσεις μου... 



Και σήμερα που γιορτάζεις την επέτειο των είκοσι χρόνων από τη μέρα της χειροτονίας σου, εύχομαι χρόνια πολλά με την εικόνα της  Παναγίας της Καρδιώτισσας  απ  το μικρό ταπεινό ξωκλήσι  του χωριού μου. 
Κάθε φορά που λειτουργείς στην ενορία σου, εκείνη ξυπνά αχάραγα σαν τις μανάδες του παλιού καιρού που σηκωνότανε 
πρωί- πρωι  για να πάνε στη Χώρα να δούνε το κοπέλι τους. Παίρνει τον ανήφορο , έρχεται  στην πόλη , κάθεται  σε ένα παγκάκι  στην αυλή της εκκλησίας και σε περιμένει... 
Κι όταν σε βλέπει και φτάνεις μαζί με το μικιό σου το αντράκι χαμογελά. 

Έρχεται δίπλα σου , σ'ακολουθεί μέσα στο ιερό  και ξεφορτώνει τα καλούδια που έφερε από το σπίτι της... Έτσι είναι η μάνα... Δεν έρχεται ποτέ με άδεια χέρια. 
Σου φέρνει υπομονή για να παλεύεις κάθε μέρα , σου φέρνει αγάπη που την χαρίζεις απλόχερα σε όποιον έχει την τύχη να περάσει από το δρόμο σου, σου φέρνει καλοσύνη ... 
Στέκει δίπλα σου η ταπεινή Μάνα που έρχεται στη χώρα να σε δει. 
Κάνεις δεν τη βλέπει... 
Μόνο  το μικρό  μπορεί να την έχει πάρει  είδηση και γι'αυτό  χαμογελά  όταν κρατάει τη λαμπάδα στο Ευαγγέλιο. 
Χρόνια πολλά ψυχή μου ! 
Πάντα Άξιος! 

Σχόλια

  1. Δόξα τω Θεώ που είσαι στη ζωή μου και μαζί πορευόμαστε με τη Χάρη της Παναγίας μας όλα αυτά τα χρόνια. Σε αγαπώ και σε ευχαριστώ για κάθε στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα