Το κέικ της μαμάς


Τα σχολεία άνοιξαν και όλες τις μανούλες μας απασχολεί  το  ερώτημα τί θα φάει το παιδί μας για κολατσιό.

Σίγουρα , όλες μας έχουμε κάποιες αγαπημένες συνταγές  που τις φτιάχνουμε και μοσχομυρίζει το σπίτι μας αγάπη και φροντίδα.

Σήμερα σας γράφω την κλασική συνταγή του δικού μας κέικ που αρέσει πολύ στα παιδιά μου.



Υλικά:

5 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

3 κούπες αλεύρι μαλακό

1 φακελάκι μπέικιν

3/4 κούπας λάδι

1 κούπα γάλα 

1 κούπα χυμό πορτοκάλι

3 βανιλίνες

1 φακελάκι τρούφα υγείας.

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι  μαζί με το μπέικιν και τις βανίλιες. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους
και τα χτυπάμε σε μαρέγκα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη ,ρίχνουμε το λάδι , το χυμό και το γάλα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι . Δε χρειάζεται πολύ ανακάτεμα.



Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ.

 
Ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 - 50
λεπτά περίπου στους 180 (εξαρτάται από το φούρνο μας. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και βγαίνει καθαρή)

Αυτή είναι η αγαπημένη μας βασική συνταγή  για κέικ που  επιτρέπει διάφορες  παραλλαγές.  Μπορούμε να προσθέσουμε κομμάτια σοκολάτας , σταφίδες ή ξηρούς καρπούς.
Είναι πεντανόστημο και αφράτο.
Καλή επιτυχία σε όποιες φίλες το φτιάξουν. 

Σχόλια

  1. χαχαχχαχα απιστευτο μολις εβγαλα το κεικ απο τον φουρνο!!!
    μ αρεσει να τρωω το πρωτο καυτο ..... το εκοψα κομματακια και το εφερε
    διπλα στον υπολογιστη ..... κ η επομενη που θα επισκεπτομουν ησουν εσυ χαχχααχαα
    με κεικκκκκκκκκκκ .... εγω βαζω 5 αυγα 1 κ μισο φλ ζαχαρη μια βανιλια τα χτυπαω να αφρατεψουν κ προσθετω 1φλ γαλα 1φλ σπορελαιο . μετα βαζω 2 κ μιση φλ αλευρι 1 μπεικιν τα χτυπαω βαζω στη φορμα αγηνω στο μιξερ μια φλιτζανα υλικο κ προσθετω κακαο αγλυκο 2 κουταλιες της σουπας!!!!! το ριχνω στη φορμα κ ανακατευτω μ ενα κουταλι γινεται πολυ αφρατοοοοοοοοοοο το καλοκαιρι αμα κρυωσει μ αρσει να το βαζω ψυγειο σε μπωλ ειναι τελειοοοοοοοο εγω αποφευγω την τρουφα νομιζω εχει συντηρητικά!!!!! αχ εμενα μεγαλωσαν δεν παιρνουν πια απο το σπιτι αλλα ολο ψαχνουν τι να μασουλησουν κ το φτιαχνω συχνα οατν ηταν μικρα το καλοκαιρι δεν εβαζα κακαο εβαζα χυμο αντι για γαλα κ προσθετα κομματακια φρεσκου ροδακινου ή νεκταρινι το λατρευαν!!!!!!!!! αυτααααααααα φιλιαααααααααααα καλη σχολικη χρονιαααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κρέμα του Γαληνού

Βυσσινάδα και μαρμελάδα απο βύσσινα!

Εκδρομή στις Μαργαρίτες