Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη


Δε μπορώ να φανταστώ το καλοκαίρι χωρίς θάλασσα και παγωτό
Επειδή όμως  ψάχνω για  ιδιαίτερες συνταγές που να μην περιέχουν γλουτένη και λακτόζη είναι λιγάκι δύσκολο να βρω  κάτι που να είναι εύκολο στην παρασκευή του και συγχρόνως εύγευστο. 

Αυτό το πεντανόστιμο σοκολατένιο  παγωτό το είχα ανακαλύψει πριν αρκετό καιρό στο Pinterest  αλλά δεν είχα αποφασίσει να δοκιμάσω να  το φτιάξω. 

Χθες το πρωί που  ο υδράργυρος είχε αρχίσει να σκαρφαλώνει θέλησα να  ετοιμάσω κάτι δροσερό και υγιεινό. 
 
Το απόγευμα που ήταν έτοιμο το απολαύσαμε οικογενειακώς! 
 
Πάμε να το φτιάξουμε;

Υλικά:

2 ώριμες μπανάνες

2  κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς γλουτένη

1 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο

1 κουταλιά της σούπας μέλι 

1 / 4  κούπας γάλα χωρίς λακτόζη ή γάλα αμυγδάλου 


Εκτέλεση: Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις  βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον τρεις ώρες. 
Όταν περάσει ο απαιτούμενος χρόνος 
 τις τοποθετούμε στο μούλτι και τις αλέθουμε.  Όταν αποκτήσουν κρεμώδη υφή  προσθέτουμε το γάλα  και τα υπόλοιπα υλικά. 
Χτυπάμε για λίγο  και βάζουμε το μείγμα μας  στην κατάψυξη (αν θέλουμε να φτιάξουμε παγωτό σάντουιτς  το αφήνουμε για  λίγο να σταθεροποιηθεί και βάζουμε λίγο από το παγωτό μας ανάμεσα σε μπισκότα χωρίς γλουτένη) 
Το αφήνουμε στην κατάψυξη για άλλες τρείς ώρες. 
 


Πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε για λίγα λεπτά εκτός κατάψυξης ώστε να μαλακώσει. 



Μπορούμε να προσθέσουμε στο παγωτό μας φράουλες , ξηρούς καρπούς, σιρόπι σοκολάτας μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού. 




Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα