Η gluten free pizza της μαμάς



Με τα αγόρια στο σπίτι να παρακολουθούν καθημερινά ποδόσφαιρο η ανάγκη για τη δημιουργία μιας νόστιμης σπιτικής πίτσας ήταν επιβεβλημένη! Όμως επειδή 
 οικογενειακώς αγαπάμε την  λαχταριστή και φρεσκοψημένη πίτσα σκέφτηκα να φτιάξω μία και για μένα. 

 Τη ζύμη την έφτιαξα με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, (φαρίνα χωρίς γλουτένη) και είναι τόσο νόστιμη που δεν την ξεχωρίζεις από την "κανονική"

Υλικά για την gluten free pizza της μαμάς

(η αρχική συνταγή εδώ https://pin.it/30fS6DK) 

Για τη ζύμη
2 κούπες αλεύρι φαρίνα χωρίς γλουτένη 
1 κούπα  γιαούρτι χωρίς λακτόζη 
1 κουταλιά λάδι 
λίγο αλάτι
μυρωδικά που μας αρέσουν , ρίγανη, βασιλικό ή θυμάρι 



Για την πίτσα:

 Σάλτσα ντομάτας ( από το χάρτινο κουτί) 

 100 γρ. τυρί  vegan 

Μια μικρή πιπεριά κομμένη σε ροδέλες

Μία ντομάτα σε λεπτές φετούλες 

μανιτάρια κονσέρβας , ψιλοκομμένες ελιές


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το αλεύρι  με τα μυρωδικά (ξερό Βασιλικό, Ρίγανη,)  και το αλάτι.
Προσθέτουμε το γιαούρτι το λάδι και ζημώνουμε μια μέτρια ζύμη που να πλάθεται εύκολα  χωρίς να κολλάει στα δάχτυλα αλλά και να  μην είναι σκληρή.
Αφού ζυμώσουμε αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί 15 λεπτά ,και πάνω σε λαδόκολλα ανοίγουμε με το χέρι μας λεπτό ζυμάρι ανάλογα με το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. 
Στη συνέχεια, λαδώνουμε  το ταψί μας και στρώνουμε πάνω το ζυμάρι. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για λίγα λεπτά χωρίς όμως να την αφήσουμε να ροδίσει πολύ. 
Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και 
απλώνουμε με ένα κουτάλι τον πολτό ντομάτας, το τριμμένο τυρί, την πιπεριά , τα μανιτάρια και την ντομάτα. Προσθέτουμε ακόμα λίγο τυρί πάνω από τα υλικά να πάει παντού. 
Βάζουμε την πίτσα μας για λίγο στο φούρνο ώσπου να λιώσει το τυρί και  να ροδίσουν λίγο οι άκριες. 

* Το αλεύρι το προσθέτουμε σταδιακά στο γιαούρτι επειδή μπορεί να μην χρειαστεί όλο. Αν πάλι δούμε ότι η ζύμη μας έγινε σκληρή προσθέτουμε λίγο γιαούρτι παραπάνω. 

Σας δίνω και τη συνταγή για την  πίτσα  που φτιάχνω στα παιδιά μου και τους αρέσει πολύ. 


Υλικά για τη ζύμη:

2 1/2 κούπες αλεύρι 

1 φακελάκι μαγιά 

 1 κούπα χλιαρό  γάλα

1 αβγο

1/2 κουταλάκι  ζάχαρη 

1 κουταλάκι αλάτι

1/4 κούπας λάδι

1 κουταλάκι ξερά μυρωδικά (βασιλικό ρίγανη θυμάρι) 


 
Για την  πίτσα :
1 κούπα σάλτσα ντομάτας
Γαλοπούλα,  μπέικον , τυρί τριμμένο, πιπεριές


Εκτέλεση: Ανακατεύουμε το  αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι τη ζάχαρη και τα μυρωδικά. 
Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, το λάδι και το αβγό, χτυπημένο. 
Ζημώνουμε και βάζουμε τη ζύμη μας σε λαδωμένο μπολ να φουσκώσει. 
Όταν θα 
έχει διπλασιαστεί σε όγκο, την ανοίγουμε και την απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί κουζίνας. (Μπορούμε αν θέλουμε να φτιάξουμε δυο πίτσες με διαφορετική γέμιση. ) 
Απλώνουμε πρώτα τη σάλτσα ντομάτας, στη συνέχεια τα αλλαντικά  και ότι άλλο μας αρέσει (πιπεριές , μανιτάρια, ντομάτα)
τελευταίο βάζουμε το τυρί. 

Ψίνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς άνω κάτω αντιστάσεις. 
 
Καλά Φουρνίσματα!




Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα