Cupcakes πορτοκαλιού χωρίς γλουτένη


Καλησπέρα!
 Η γλυκιά αγκαλιά του ήλιου ανοίγεται πάνω από την πόλη χαρίζοντας ελπίδες και πολλές ευωδιές. 

Το σπίτι μοσχομυρίζει. Φρέζια και λεβάντα, πορτοκάλι  κι άχνη ζάχαρη. 

 Τώρα θα μου πείτε πως η άχνη δε μυρίζει... Κι όμως όλα έχουν μυρωδιά. 
Τη δική τους, ή εκείνη που τους δίνουμε εμείς μέσα στην καρδιά και στη μνήμη μας. 

Εδώ και αρκετές μέρες ήθελα να φτιάξω ένα γλυκάκι που να μπορώ να φάω κι εγώ   με το πρωινό ή το απογευματινό μου τσάι. 



 Η έμπνευση ήρθε εντελώς ξαφνικά ,ένα μεσημέρι που ένιωθα τη ζεστασιά του ήλιου να μπαίνει από το παράθυρο και  να φέρνει δεκάδες μυρωδιές στην κουζίνα μου.  
Πάμε να σας πω τι έφτιαξα! 
   
Cupcakes με βρώμη και πορτοκάλι χωρίς γλουτένη

Υλικά:
3/4 κούπας μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

3/4 κούπας ζάχαρη (λευκή,  καστανή ή καρύδας) 

2 αβγά

1 κούπα χυμό πορτοκαλιού

1 κοφτή κουταλιά της σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι

1 , 5  κούπα  μείγμα ζαχαροπλαστικής χωρίς γλουτένη ( το μωβ των Μύλων Αγίου Γεωργίου ) 

1 κούπα βρώμη χωρίς γλουτένη 

1 μπέικιν χωρίς γλουτένη

Ξύσμα πορτοκαλιού




Διαδικασία:
 Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη ,προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και σταδιακά το χυμό πορτοκάλι. Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν εναλλάξ με τη βρώμη , το ξύσμα και ανακατεύουμε. 
Τέλος προσθέτουμε τη μαρμελάδα. 
 Τοποθετούμε το μίγμα μας μέσα στις ειδικές θήκες για κεκάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδισούν. 
 Αν θέλουμε φτιάχνουμε ένα ελαφρύ γλάσο με χυμό πορτοκαλιού και άχνη για να στολίσουμε τα cupcakes. 

Η ποσότητα από το μείγμα χωρίς γλουτένη  και της βρώμης που θα χρειαστούμε εξαρτάται από το μεγέθους της κούπας που μετράμε τη μαργαρίνη και το χυμό αλλά και των αβγών. 
Επομένως έχουμε πάντα δίπλα μας λίγο αλεύρι και βρώμη ώστε να το προσθέσουμε στο μείγμα μας αν είναι πολύ αραιό. 
Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε το χυμό με γιαούρτι , γάλα ή να βάλουμε μισή κούπα γάλα και μισή κούπα χυμό πορτοκαλιού. 
 Εγώ χρησιμοποιώ  γάλα και γιαούρτι χωρίς λακτόζη. 


Καλά Φουρνίσματα και καλή εβδομάδα! 

Σχόλια

  1. ωωωωω με βρωμη..... που λατρευει ο συζυγος.... α κι αυτο θα το δοκιμασουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πεντανόστημα Σοφία! Μπορείς να τα φτιάξεις και με αλεύρι κανονικό !

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κρέμα του Γαληνού

Κέικ Λεμονιού χωρίς γλουτένη

Βυσσινάδα και μαρμελάδα απο βύσσινα!