Η πρώτη κρέμα προσώπου στην ιστορία της κοσμετολογίας παρασκευάστηκε από τον δεύτερο σπουδαιότερο Έλληνα γιατρό της αρχαιότητας Κλαύδιο Γαληνό το 150 μ.Χ. Είναι απόλυτα φυσική , ενυδατική αντιρυτιδική με πολλά οφέλη για την επιδερμίδα και είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος. Θα χρειαστούμε: -8 κουταλιές της σούπας αγνό παρθένο ελαιόλαδο(ή αμυγδαλέλαιο το οποίο το βρίσκουμε στα φαρμακεία, ή οποιοδήποτε βοτανόλαδο που έχουμε παρασκευάσει εμείς στο σπίτι μας -2 κουταλιές της σούπας κερί μέλισσας -3 κουταλιές σούπας ροδόνερο ή ανθόνερο λεβάντας.. . Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αν θέλουμε κάποιο έγχυμα από καλέντουλα, ροδοπέταλα, χαμομήλι ή κυνόροδα -1 αποστειρωμένο βαζάκι προαιρετικά (αφού η κρέμα μας γίνει χλιαρή)10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο. Σε μπεν μαρί και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το κερί να λιώσει.. Προσθέτουμε το λάδι της επιλογής μας. Συγχρόνως βάζουμε και το ανθόνερο (ή φτιάχνουμε έγχυμα με το βότανο που θέλουμε,) σε μπέν μαρί να ζεστα
Η συνύπαρξη με ένα αυτοάνοσο είναι κατά κάποιο τρόπο συναρπαστική γιατί σου εξασκεί τη μεγάλη αρετή της υπομονής και ορισμένες φορές που νιώθεις την ανάγκη να φας κάτι γλυκό σε οδηγεί σε καινούργια "ζαχαροπλαστικά" μονοπάτια. Είναι όμως και απρόβλεπτη! (βεβαίως βεβαίως) καθώς πριν λίγες μέρες ξύπνησα και δεν άκουγα καθόλου από το αριστερό μου αυτί και από το δεξί ελάχιστα. Βρέθηκα στο νοσοκομείο και κατέληξα να παίρνω αντιβίωση γιατί είχα φλεγμονή. Μια μικρή περιπέτεια που τώρα πέρασε και δόξα τω Θεώ είμαι καλά. Τώρα λοιπόν που η ακοή μαζί με την ψυχολογία μου αποκαταστάθηκαν σας δίνω μια ωραία και επιτυχημένη συνταγή για κέικ χωρίς γλουτένη με λεμόνι και ινδοκάρυδο. Υλικά: 1 κούπα σπορέλαιο 2 αυγά 1 κούπα γιαούρτι χωρίς λακτόζη 1 κούπα ζάχαρη ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού 1 1/2 κούπα αλεύρι χωρίς γλουτένη freee self raising white flour 1 κουταλάκι μπέικιν 2- 3 κουταλιές της σούπας καρύδα ( και λίγη επιπλέον για επικάλυψη) Διαδικασία:
Ο καιρός επιτέλους άρχισε να γίνεται Καλοκαιρινός! Έτσι περνάμε περισσότερες ώρες στην δροσιά της αυλής μας. Παρόλο που ο Αντώνης μου διάβαζε αυτές τις ημέρες επειδή είχε εξετάσεις στο ωδείο, βρήκαμε ευκαιρία μα φτιάξουμε όλοι μαζί ωραία δροσερή βυσσινάδα! Σε μια απογευματινή βολτίτσα που πήγα με το Μανωλάκι μου στο πάρκο στο κέντρο της πόλης βρήκαμε στην αγορά ωραία φρέσκα βυσσινάκια. Την επόμενη ημέρα πιάσαμε από νωρίς «δουλειά» και το διασκεδάσαμε αφάνταστα. Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε για την βυσσινάδα μας; · 1 κιλό βύσσινα · 1 κιλό ζάχαρη · 2 κούπες νερό · 1 κουταλάκι λεμόνι Ποια η διαδικασία; Πλένουμε τα βύσσινα μας και τους αφαιρούμε τα κοτσάνια. Μετά τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τα ζουλάνε τα μικρά μικρά χεράκια για να βγάλουνε όσο περισσότερο χυμό γίνεται. Αμέσως μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και τα’ αφήνουμε για μια ώρα να «βγάλουν» τα υγρά τους. Κατόπιν προσθέτουμε το νερό και
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου