Ρακόμελο






Η Μήδεια ήρθε πολύ θυμωμένη στην Κρήτη... Η θερμοκρασία έχει πέσει είκοσι βαθμούς μέσα σε λίγες μέρες και το τζάκι δεν έχει σβήσει καθόλου από χθές. 
Αυτές οι καιρικές συνθήκες είναι οι ιδανικές για να φτιάξω  Ρακόμελο! 




Υλικά:

500 m.l ρακί
1 ποτήρι μέλι   
2-3 ξύλα κανέλας
Λίγα καρφάκια γαρύφαλλο

Διαδικασία:
Σε βαθειά  κατσαρόλα βάζουμε την ρακή την  κανέλα και τα γαρύφαλλα. 
Ζεσταίνουμαι  σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία με μεγάλη προσοχή, επειδή η ρακή είναι εύλεκτη κι αν ανεβάσουμε τη θερμοκρασία υπάρχει περίπτωση ν'αρπάξει φωτιά.
Λίγο πριν αρχίσει να βράζει , αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει το μέλι μας.



Αφήνουμε το ρακόμελο μας να κρυώσει εντελώς, αφαιρούμε τα μπαχαρικά και το μεταφέρουμε σε γυάλινο  μπουκάλι. 

Τη συνταγή για τα παραδοσιακά κουλουράκια θα τη βρείτε εδώ https://eirini-nikolaou.blogspot.com/2019/03/blog-post.html?m=1


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Βυζαντινό γλυκό" χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Χρόνια μας πολλά!

Μια ανάμνηση