Η μπουγάτσα της μαμάς


Όμορφες , ηλιόλουστες γιορτινές μέρες.
Το σπίτι μας μοσχομυρίζει βούτυρο κανέλα και λιωμένη καραμέλα.  



Ζυμώματα, ξεφουρνίσματα και γλυκές ευωδιές. 



Αφήνω τη διαδικασία να με παρασύρει, και απολαμβάνω τις στιγμές  που θα χαρίσουν στ'αγορια μου  μνήμες γεμάτες αρώματα και γευστικές αναμνήσεις από την κουζίνα της μαμάς. 



Φτιάξαμε Μπισκοτόσπιτα  για να φιλοξενίσουμε τα  μικρά μας παιχνιδάκια







  και μια  Μπουγάτσα με βελούδινη μυρωδάτη κρέμα για το πρωτοχρονιάτικοπρωτοχρονιάτικο μας τραπέζι.



Η Μπουγάτσα της μαμάς

Συνταγή:

12  φύλλα κρούστας
1 λίτρο γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη
4 αβγά
3 Βανίλιες
1 φλούδα λεμονιού
1 κούπα βούτυρο για το άλλειμα  των φύλλων.
Ζάχαρη άχνη και κανέλα

Διαδικασία:

Χτυπάμε τ'αβγα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα αφήνουμε στην άκρη για λίγο. 



Βράζουμε το γάλα μαζί με τη φλούδα του λεμονιού σε σιγανή φωτιά , προσθέτουμε το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε προσεκτικά να μη σβολιάσει...




Προσθέτουμε το μείγμα των αβγών και της ζάχαρης κι ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά  και σε βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε τα πρώτα 8 φύλλα Βουτυρωμένα ενδιάμεσα.
Φροντίζουμε τα φύλλα μας να εξέχουν από το ταψί. 


Τοποθετούμε την κρέμα της μπουγάτσας στο ταψί και γυρνάμε τα φυλλά που εξέχουν πάνω  στην κρέμα. 



Σκεπάζουμε τη μπουγάτσα μας με τα υπόλοιπα φύλλα Βουτυρωμένα ενδιάμεσα  και ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180  βαθμούς μέχρι να ροδίσει . 



Πριν τη σερβίρουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη  και κανέλα. 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κρέμα του Γαληνού

Βυσσινάδα και μαρμελάδα απο βύσσινα!

Εκδρομή στις Μαργαρίτες