Ζύμη για Χριστουγεννιάτικα στολίδια


Ξημέρωσε Δευτέρα ... Μια νέα εβδομάδα ξεκινά. Το νερό της βροχής δημιουργεί μικρές λιμνούλες στους δρόμους της γειτονιάς, μέσα τους καθρεφτίζονται τα σύννεφα και κολυμπούν  τα ανθάκια της Δεσπολιάς σκορπίζοντας μια ανεπαίσθητη ντελικάτη μυρωδιά στον αέρα.  

 
 
Κοιτάζω απ το παράθυρο το πανέμορφο ουράνιο τόξο πάνω από τη θάλασσα. 
Η Ντία δε φαίνεται σήμερα, τις βροχερές μέρες σπάνια τη βλέπεις... 
 
Επιστρέφω μέσα... 
Το σπίτι έχει φορέσει τα γιορτινά του και κάθε γωνιά του  στολίζεται με χειροποίητες κατασκευές, απλά υλικά από τη φύση και τα ντουλάπια της κουζίνας μεταμορφώνονται σε στολίδια.
 
Όπως αυτά τα αστεράκια που είναι φτιαγμένα με "σπιτικό πηλό και δημιουργήθηκαν από μιά δραστηριότητα του ημερολογίου μας που ξεπρόβαλλε μέσα από ένα πουγκάκι. 
 
Τη συνταγή για τη ζύμη την είχα βρει τα Χριστούγεννα του 2012 στο γιορτινό τεύχος του περιοδικού "Ζάχαρη και αλεύρι" 

Υλικά:
1φλυτζάνα σόδα
1/2 φλυτζάνα κόρν φλάουρ
3/4 κούπας νερό
 
Διαδικασία:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη σόδα, το κόρν φλάουρ  το νερό  και τα ανακατέυουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ενωθούν και να γίνουν ζύμη. 
 
Στη συνέχεια, τοποθετούμε το ζυμαράκι μας μέσα σε ένα μπόλ στρωμένο με λαδόκολλα το σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί δυο ώρες. 

Το ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο πάνω σε μια λαδόκολλα και κόβουμε  διάφορα Χριστούγεννιάτικα  σχέδια με κούπ -ατ. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε λεία επιφάνεια... Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να σκληρύνουν εξαρτάται πάντα από τη θερμοκρασία του σπιτιού μας.
 
Σε καμία περίπτωση όμως δεν τα ψήνουμε γιατί θα καταστραφούν. 
Είναι μία υπέροχη ζύμη για κατασκευές που αξίζει να τη δοκιμάσατε!
 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής