Νηστίσιμο κέικ μήλου!

Το διάφανο ντροπαλό φώς του ανοιξιάτικου ηλίου,  χαϊδεύει απαλά τα αγριολούλουδα ...

Η γειτονιά μας έχει πλημμυρίσει από πολύχρωμα ανθάκια, πασχαλίτσες και  το μυρωμένο αεράκι που  ψιθυρίζει ανοιξιάτικες  ιστορίες  σε  μετατρέπει  σε κυνηγό παραμυθιών. Μια θάλασσα από καλέντουλες, άρχισε να μας αγκαλιάζει με το ζεστό της κύμα  αυτή την εποχή.  Αγριολούλουδο με  εξαιρετικές θεραπευτικές  και καλλυντικές ιδιότητες η Καλέντουλα , είναι ιδανική για να προσθέτουμε το βοτανόλαδο της σε  αλοιφές για δερματικά προβλήματα αλλά και σε αντιρυτιδικές αναπλαστικές κρέμες προσώπου.

Επίσης είναι ένα απ' τα βρώσιμα φυτά της ελληνικής εξοχής και μου αρέσει να στολίζω  με τα ανθάκια της τα γλυκά μου. Σήμερα είχε σειρά να στολιστεί το γλυκάκι της μαμάς ένα πεντανόστιμο… 

Κέικ μήλου χωρίς γλουτένη και λακτόζη ιδανικό για όσους έχουν προβλήματα δυσανεξίας.

Υλικά

½ Μισή κούπα λάδι

1 κούπα ζάχαρη

1/2 κούπα γάλα αμυγδάλου

1 κούπα πορτοκαλάδα

1 κουταλάκι σόδα

3 κούπες φαρίνα χωρίς γλουτένη

2 κουταλάκια κανέλα

2 μήλα ξυσμένα

1 μήλο σε φέτες

2 κουταλιές μαργαρίνη

Διαδικασία

Σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ απλώνουμε τη μαργαρίνη, μαζί με δύο τρεις κουταλιές απ' τη ζάχαρη, κι από πάνω τις φέτες του μήλου, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς να λιώσει η ζάχαρη και να  καραμελώσουν τα μήλα.  

Εντωμεταξύ χτυπάμε το λάδι με την υπόλοιπη ζάχαρη,  το γάλα καρύδας και το χυμό πορτοκαλιού  που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα, προσθέτουμε την κανέλα, τα ξυσμένα μήλα, και σταδιακά το αλεύρι με τη , ώσπου να σχηματιστεί ένας χυλός όπως όλων των κέικ... Στη συνέχεια βγάζουμε τη φόρμα απ' το φούρνο και πάνω απ' τα καραμελωμένα μήλα ρίχνουμε τη ζύμη.

Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Καλή επιτυχία!!!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής