Ανοιξιάτικο παραμύθι

Ήρθε ο Απρίλης, ο ομορφότερος μήνας
Της άνοιξης, οι μέρες  μεγάλωσαν και τα μικρά κουνελάκια τριγυρίζουν στο λιβάδι κυνηγώντας καρότα και δροσερή χλόη για να μασουλήσουν... Ένα πρωινό μόλις βγήκε ο ήλιος , το πιο μικρό κουνέλι του αγρού χοροπηδούσε, πάνω στο αχυρένιο ντιβάνι της μαμάς του μέσα στη φωλιά,  στο ξέφωτο του δάσους...

-Σήκω μαμά!! Η σοφή κουκουβάγια που κατοικεί  στη γέρικη βελανιδιά μου έδωσε ένα πάπυρο και  γράφει μια μυστηριώδη συνταγή .. το ξέχασες; Πρέπει να λύσουμε το γρίφο και να φτιάξουμε το γλυκό!

-Μα μόλις βγήκε ο ήλιος  είπε η μαμά...Θα λύσουμε αργότερα το γρίφο της σοφής κουκουβάγιας...

-Όχι , ξυπνά ξύπνα ! Χοροπηδούσε ακόμα περισσότερο το μικρό κουνέλι... Ο πασχαλινός λαγός έρχεται για να κάνει διακοπές στο δάσος κι όλα τα κουνελάκια θέλουμε να τον κεράσουμε!! Πρέπει να φτιάξουμε και λαμπάδα!! Το Πάσχα δεν αργεί!!

Σηκώθηκε η μαμά και πήγε με το μικρό της στην κουζίνα, άνοιξε το παράθυρο και η μικρή τους φωλιά γέμισε αρώματα απ' τα αγριολούλουδα του δάσους. Έφαγαν το πρωινό τους, -νοστιμότατους τηγανίτες με μαρμελάδα αγριοκέρασου- και φτιάξανε τη συνταγή που έγραφε ο πάπυρος της σοφής κουκουβάγιας. 

 Ένα νοστιμότατο κέικ καρότου με μέλι για να κεράσουν τα μικρά κουνελάκια τον πασχαλινό λαγό. https://www.argiro.gr/recipe/keik-karotou-meli/ Το κέικ του μικρού λαγού το βρήκαμε εδώ. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής