Βάλσαμο χειλιών!

 

Ο αέρας φέρνει το άρωμα της βροχής στην πόλη, οι μυρωδιές και  τα χρώματα του φθινοπώρου. Είναι γλυκόπικρα σαν τη νοσταλγία ... Κάτι σαν φλούδα πορτοκαλιού ανακατεμένη με καστανή ζάχαρη...

Ο καιρός αρχίζει να ψυχραίνει και τα χείλη μας έχουν ανάγκη από ιδιαίτερη φροντίδα, η αγαπημένη μου συνταγή για βάλσαμο χειλιών, έχει φθινοπωρινή γεύση.       

Υλικά:

Μισή  κουταλιά βούτυρο καριτέ,  μισή κουταλιά μελισσοκέρι,τρεις κουταλιές λάδι Καλέντουλας, δυο κουταλιές λάδι αμυγδάλου, λίγη καστανή ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού, πέντε σταγόνες βρώσιμο άρωμα πορτοκαλιού.

Η διαδικασία είναι απλή, σας την έχω γράψει, το φτιάχνουμε όπως ακριβώς την κεραλοιφή, και είναι πολύ εύκολο να γίνει.

Η Καλέντουλα είναι ένα εξαιρετικό βότανο για την περιποίηση της επιδερμίδας και των χειλιών  ιδανικό για τις κρέμες και τα βάλσαμα. Τη ζάχαρη την προσθέτουμε αφού έχει ζεσταθεί το λάδι και την ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει..Η αρχική συνταγή που είναι  γραμμένη στο τετράδιο μου περιέχει μέλι αλλά επειδή το μέλι είναι υδατοδιαλυτό, δε νομίζω να κατάφερνα να το ενσωματόσω στο βάλσαμο μου....

Μεγάλη προσοχή!

Το άρωμα που προσθέτουμε στις  κρέμες χειλιών πρέπει να είναι ΠΑΝΤΑ βρώσιμο! Και όχι αιθέριο έλαιο που βάζουμε στις κρέμες σώματος.

Δοκιμάστε να το φτιάξετε, είναι ένα φυσικό βάλσαμο, ιδανικό και για τα παιδιά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής