Φαλάφελ


Αν οι αυγουστιάτικες ημέρες μου  είχαν γεύση αυτή θα ήταν σίγουρα  εκείνη των  μυρωδάτων, Φαλάφελ. Τραγανά και ροδοψιμένα αποτελούν το αγαπημένο φαγητό όλων των  ταξιδιωτών - προσκυνητών  που επισκέπτονται τους Αγίους Τόπους. Έτσι λοιπόν απ' το πρώτο καλοκαίρι που βρέθηκα στην Αγία Γη θέλησα να μάθω πως να φτιάχνω  αυτά τα πεντανόστιμα και χορτοφαγικά "κεφτεδάκια".  Τη συνταγή μου την έδωσε η κυρία Λίτσα, μια υπέροχη φίλη που έχει επισκεφτεί πολλές φορές το  Ισραήλ, είχαμε ταξιδέψει μαζί στα Ιεροσόλυμα το καλοκαίρι του 2016 και την ευχαριστώ πολύ!                            

Υλικά για τα  Φαλάφελ:

250 γρ. ρεβύθια

1 μικρό κρεμμυδάκι

Μισό ματσάκι μαϊντανό

Μισό ματσάκι κόλιανδρο

2 σκελίδες σκόρδο

2 κ.γ. κύμινο
1/4 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο

Αλάτι, πιπέρι,

2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά .


Υλικά για την σος ταχινιού:

Μια κούπα ταχίνι

3/4 κούπας χλιαρό νερό

1σκελίδα σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού


Διαδικασία: Βάζουμε αποβραδίς τα ρεβύθια στο νερό να μουλιάσουν .Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και τα  τοποθετούμε στο μούλτι σταδιακά μαζί με τα μυρωδικά, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Τα αλέθουμε πολύ καλά και βάζουμε το μείγμα μας μέσα σε ένα μπολ προσθέτουμε τη φρυγανιά κι ανακατεύουμε. Πλάθουμε τα  φαλάφελ μας στρογγυλά όπως τα κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξουν. Μετά από μισή ώρα περίπου τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.                                
 

Για τη σος ταχινιού: Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε πολύ καλά. Σερβίρουμε τα φαλάφελ μας  με τη σος ταχινιού μέσα σε  αραβικές πίτες μαζί με φρεσκοκομένη σαλάτα και πατάτες τηγανητές.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα