Φτιάχνουμε χιονόμπαλες!!!



Την  ιστορία της Ελισάβετ και του Ζαχαρία μας διηγήθηκε η Αλφαβήτα των Χριστουγέννων μας, που ήταν οι γονείς του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και η δραστηριότητα μας ήταν να φτιάξουμε χιονόμπαλες!  




Με απλό τρόπο, και λίγα υλικά δημιουργήσαμε μαγικούς, παραμυθένιους κόσμους! 


Φτιάξαμε δύο ειδών, μία με νερό και τρείς χιονόμπαλες κηροπήγια. Η διαδικασία είναι εύκολη διασκεδαστική με εντυπωσιακό αποτέλεσμα! 

Για τη χιονόμπαλα με το νερό χρειαστήκαμε: Ένα άδειο βαζάκι, απιονισμένο νερό, λευκή και γαλάζια χρυσόσκονη, ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι , δύο κουταλάκια γλυκερίνη, πιστόλι σιλικόνης διακοσμητική κορδέλα. 

Η κατασκευή της απλή και ο Μανώλης το διασκέδασε! 

Η μαμά κόλλησε το στολίδι στο καπάκι του βάζου, κι εκείνος ανέλαβε τα υπόλοιπα, έβαλε το νερό , τη γλυκερίνη, τη χρυσόσκονη , μετά έκλεισε το βάζο με το καπάκι του, και η πρώτη χιονόμπαλα μας ήταν έτοιμη!!


Για τα κηροπήγια χρειαστήκαμε: Δύο ποτήρια, χαρτόνι διακοσμητικό χιόνι, χριστουγεννιάτικες φιγούρες , χρυσόσκονη , κορδέλες κεριά, πιστόλι σιλικόνης, ψαλίδι. Διαδικασία: Πρώτα σχεδιάσαμε έναν κύκλο όσο το στόμιο του ποτηριού πάνω στο χαρτόνι, κόψαμε με το ψαλίδι, η μαμά κόλλησε με τη σιλικόνη τη φιγούρα, κι ο Μανώλης ανέλαβε δράση! 


Έβαλε στο ποτήρι χιόνι, χρυσόσκονη,  μετά  ξαναέδωσε στη μαμά τη σκυτάλη ώστε να κολλήσει τον χάρτινο κύκλο στο ποτήρι και να σχηματιστεί η χιονόμπαλα. 


Έπειτα διακοσμήσαμε τα κηροπήγια μας, με κορδέλες και ξύλινα μικρά στολιδάκια, βάλαμε πάνω  αρωματικά κεριά και τώρα  είναι έτοιμα να μας χαρίσουν μια γλυκιά γιορτινή ατμόσφαιρα!!

Σχόλια

  1. Πανέμορφες οι χιονόμπαλες σας, Ειρήνη!!!
    Μπράβο στον Μανώλη που συμμετείχε στην κατασκευή τους!
    Καλές γιορτές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο, πανέμορφες οι χιονόμπαλες που φτιάξατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα