Μπισκοτάκια στο βάζο!!!




Η πρώτη δραστηριότητα στο ημερολόγιο μας για φέτος, ήταν να ετοιμάσουμε βάζα με μείγματα για μπισκότα ώστε να τα έχουμε έτοιμα για τις γιορτινές μέρες που πλησιάζουν. Με το Μανώλη φτιάξαμε δύο βαζάκια , το ένα για μπισκότα βουτύρου και το δεύτερο, μείγμα για μπισκοτοανθρωπάκια gingerbread. 


Υλικά   για "Χριστουγεννιάτικα  μπισκότα βουτύρου".  
Μισή κούπα ζάχαρη καστανή, μισή κούπα ζάχαρη λευκή, τρεις κούπες αλεύρι, μισό κουταλάκι μπέικιν, ένα φακελάκι βανίλια με άρωμα πορτοκαλιού, 100 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας...
Διαδικασία: Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη βανίλια, στη συνέχεια τοποθετούμε μέσα στο βάζο τα υλικά μας σε στρώσεις. Για να φτιάξουμε τα μπισκότα μας χτυπάμε μία κούπα σε βούτυρο  σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με ένα αβγό... Όταν ενωθούν καλά προσθέτουμε σιγά σιγά τα υλικά του βάζου. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για μισή ώρα, ανοίγουμε χοντρό φύλλο  και κόβουμε μπισκοτάκια με τα χριστουγεννιάτικα κουπατ μας.. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά...    



Υλικά για το βάζο μπισκοτοανθρωπάκια: Μισή κούπα ζάχαρη καστανή, τρεις κούπες αλεύρι, 2 κουταλάκια κανέλα, δύο κουταλάκια τζίντζερ, μισό κουταλάκι γαρύφαλλο, μισό κουταλάκι αλάτι.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά και το αλάτι και τα τοποθετούμε στο βάζο. Για να φτιάξουμε τα μπισκότα μας ζεστάνουμε στην κατσαρόλα μισή κούπα μέλι, μισή κούπα βούτυρο αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε μέσα ένα χτυπημένο αβγό ανακατεύοντας απαλά. Σιγά σιγά ρίχνουμε το μείγμα του βάζου και αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί  για μισή ώρα. Στη συνέχεια φτιάχνουμε τα gingerbread όπως φτιάχνουμε και ψήνουμε  τα  μπισκοτάκια βουτύρου. 


Τα βαζάκια με το μείγμα των μπισκότων είναι και μια ωραία ιδέα για δώρο.

Σχόλια

  1. Πάρα πολύ ωραία ιδέα για δώρο. Με τον Μανώλη κάνετε υπέροχα πράγματα Ειρήνη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής