Λικέρ και μαρμελάδα φράουλα





Ο Μάιος είναι ο ιδανικός μήνας για να αρχίσουμε να φτιάχνουμε μυρωδάτα λικεράκια και πεντανόστιμες σπιτικές μαρμελάδες.

 Το πρώτο λικέρ μου για φέτος είναι με υπέροχες κατακόκκινες φράουλες.


Υλικά:

500 γρ. φράουλες
1 λίτρο ρακί
500 γρ. ζάχαρη
1 και ½ ποτήρι νερό
2 φύλλα αμπερόριζας


Διαδικασία:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες και τις τοποθετούμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Αδειάζουμε μέσα τη ρακί και προσθέτουμε τα φύλλα της αμπερόριζας. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε στο ντουλάπι μας για ένα μήνα. Έπειτα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για ένα λεπτό (χρόνος-- από όταν ξεκινήσει ο βρασμός) και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Σουρώνουμε τη ρακί με ένα φίλτρο του γαλλικού καφέ και προσθέτουμε το κρύο σιρόπι. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε μπουκάλια της αρεσκείας μας. 


Αφήνουμε ένα μήνα να ωριμάσει το λικέρ και είναι έτοιμο προς κατανάλωση!


Μαρμελάδα φράουλα


Για την μαρμελάδα φράουλα θα χρειαστούμε:

500 γρ. φράουλες
250 γρ. ζάχαρη
1 φύλλο αμπερόριζας

Διαδικασία:
 
Τοποθετούμε τις φράουλες μας με τη ζάχαρη σε μεγάλο μπολ και τις αφήνουμε μια με δυο ώρες ώστε να λιώσει η ζάχαρη με τους χυμούς που θα βγάλουν. 


Τις μεταφέρουμε σε κατσαρόλα και τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Αν δεν θέλουμε να νιώθουμε τα κομματάκια φράουλας ομογενοποιούμε τη μαρμελάδα μας.

Σχόλια

  1. Χριστός Ανέστη... Πολλά συγχαρητήρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αμάν και πώς μ αρέσουν τα λικεράκια κι άμα τα έχω στα χεράκια μου τα κατεβάζω σαν νεράκια. χαχαχα Θυμάμαι μικρή όταν ήμουν παρίστανα ότι έχω πονόκοιλο για να μου δίνει η γιαγιά μου λικέρ. Φιλάκια Ρηνούλα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λατρεύω τη μαρμελάδα φράουλα Ειρήνη μου. Λικέρ έφτιαχνε η γιαγιά μου. Τι μου θύμησες! Ευχαριστούμε πολύ για τις συνταγές! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα