Παραδοσιακά κουλουράκια λαδιού!




Μέρες την άνοιξης και της Σαρακοστής η κουζίνα μου μοσχομυρίζει κουλουράκια πορτοκαλιού και παιδικές μνήμες. Αυτά τα πεντανόστιμα αφράτα κουλουράκια λαδιού είναι παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς μου και τα φτιάχνω από μικρό κοριτσάκι…

 

Υλικά:
1 και ½ ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
½ ποτήρι ρακί
1 κουταλιά (κοφτή) της σούπας αμμωνία
1 μπέικιν
1 κουταλάκι κανέλα
Ξύσμα πορτοκαλιού
6-7 ποτήρια αλεύρι

 


Διαδικασία:
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα μας. Διαλύουμε την αμμωνία στο χυμό του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας. Αμέσως μετά προσθέτουμε την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ρακί και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν. Η ζύμη μας δεν πρέπει να είναι σφιχτή και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για μισή ώρα.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας στρογγυλά ή τα κόβουμε με κουπάτ σε διάφορα σχήματα… Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
 


֍ Τα υλικά μας τα μετράμε με το ίδιο ποτήρι!

Σχόλια

  1. Τι ωραία! Μου θύμισες τη γιαγιά μου που έφτιαχνε παρόμοια. Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή Ειρήνη μου. Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η κρέμα του Γαληνού

Κέικ Λεμονιού χωρίς γλουτένη

Βυσσινάδα και μαρμελάδα απο βύσσινα!