Ιστορίες και παραμύθια δίπλα στο τζάκι!


Το φετινό μας γιορτινό ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης των Χριστουγέννων είναι μια γωνία δίπλα στο τζάκι. 



Εκεί διαβάζουμε ιστορίες, παραμύθια και δημιουργούμε όμορφες κατασκευές. Τα βιβλία που έχουμε για τα καθημερινά μας Χριστουγεννιάτικα αναγνώσματα μας ταξιδεύουν στα μονοπάτια της παράδοσης και της πίστεως ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα την ιστορία της Γεννήσεως του Χριστού.

Μερικά από τα βιβλία μας είναι:

«Τα παιδιά διαβάζουν τη Βίβλο». Η ωραιότερη παιδική βίβλος που έχουμε διαβάσει! Με υπέροχη εικονογράφηση και απλή κατανοητή γραφή.


«Δι'ευχών των Αγίων». Παιδικός Συναξαριστής του Δεκεμβρίου. Ένα βιβλίο που γνωρίζει στα παιδιά τους μεγάλους Αγίους που εορτάζουν το μήνα των Χριστουγέννων.


Αυτά τα δυο βιβλία τα δανειστήκαμε από την Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Η μαμά βέβαια φρόντισε να προμηθευτεί βιβλιοπαιχνίδια για να παίζουμε τα γιορτινά απογεύματα του Δεκέμβρη.

«Το καναρινάκι που τραγουδούσε παράφωνα». Ένα μικρό καναρινάκι που η φωνή του δεν ήταν ιδιαίτερα καλή, όμως η καρδιά του ήταν γεμάτη καλοσύνη. Ένα όμορφο διδακτικό παραμύθι με επιτραπέζιο παιχνιδάκι στο τέλος.



«Τα 7 κλειδιά του ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ» της Κατερίνας Μουρίκη. Ένα υπέροχο βιβλίο – επιτραπέζιο παιχνίδι που εξηγεί στα παιδιά με απλό τρόπο τα λόγια της Κυριακής Προσευχής.





ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 


(Όλα τα βιβλία που παρουσιάζω στο blog μου όπως και αυτά εδώ  αποτελούν πρόταση μου και δεν έχω λάβει χρήματα ή κάποιο άλλο προϊόν για διαφήμιση και κέρδος). 

Σχόλια

  1. Ειρήνη μου, καλώς σε βρίσκω και πάλι μετά από πολύ καιρό!
    Είναι πολύ ωραία η πρότασή σου στα βιβλία, θα προσθέσω ακόμα πως το καναρινάκι που τραγουδούσε παράφωνα είναι από τα αγαπημένα μου και αν έχει η βιβλιοθήκη να ζητήσεις το:Άκου χελιδόνι
    Υπάρχουν τόσο όμορφα βιβλία για παιδιά και για μεγάλους!
    Αρκεί να μάθουμε στα παιδιά μας (γενικά) να διαβάζουν!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής