Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018

Ηλιοβασίλεμα στο ποτήρι!



Τα καλοκαίρια στην Κρήτη είναι μεγάλα , ιδιαίτερα στα αγαπημένα παράλια του νότου που όταν περιδιαβαίνεις τους δρόμους του νομίζεις πως βρίσκεσαι σε ένα διαφορετικό τόπο … 
Βραχώδης λόφοι , δέντρα σκαλισμένα περίτεχνα από το νοτιά , χωματόδρομοι που οδηγούν σε ονειρικές παραλίες και το άρωμα των βοτάνων να διαποτίζει την ατμόσφαιρα. Έτσι κάπως στη μέση του πουθενά ανάμεσα στις φασκομηλιές ανακαλύπτεις μια τεράστια φραγκοσυκιά . Τα φρούτα της έχουν μια σχεδόν εξωτική μυρωδιά κι ένα βαθύ πορτοκαλί χρώμα ,όπως του ουρανού την ώρα που βασιλεύει ο ήλιος ...
Η επιθυμία να νιώθεις αυτή τη μυρωδιά όλο το χρόνο ίσως να δημιούργησε αυτή την ιδιαίτερη και απλή συνταγή… 



ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ

Υλικά:

Γυάλινο βάζο
Φραγκόσυκα
Ζάχαρη
Ρακί
Ένα κλαδάκι φασκόμηλο


Τα υλικά μας τα μετράμε και τα υπολογίζουμε ανάλογα με το βάζο που θα χρησιμοποιήσουμε…. Παίρνουμε ένα βάζο οποιουδήποτε μεγέθους έχουμε στο ντουλάπι μας και τοποθετούμε μέσα τα καθαρισμένα φραγκόσυκα βάζοντας ανάμεσα στις στρώσεις τη ζάχαρη και τα βότανα στη συνέχεια βάζουμε τόση ρακί ,όση να καλυφθούν τα φραγκόσυκα.  Τοποθετούμε το βάζο σε ένα ντουλάπι  για 15  20 μέρες και στη συνέχεια σουρώνουμε το περιεχόμενο του βάζου με πολύ λεπτό ύφασμα. Το βάζουμε σε όμορφα μπουκαλάκια και περιμένουμε  ένα μήνα για να ωριμάσει. 


ΠΡΟΣΟΧΗ!!!Τα φραγκόσυκα τα μαζεύουμε με γάντια κήπου και τα καθαρίζουμε με γάντια μιας χρήσεως κρατώντας τα ακίνητα με ένα πιρούνι, κόβοντας πρώτα τις άκριες του κι αφού χαράξουμε κατά μήκος τη φλούδα την απομακρύνουμε προσεκτικά.