Ανοιξιάτικα αρώματα!


Ο υπέροχος ανοιξιάτικος καιρός των τελευταίων ημερών χαρίζει μια ηρεμία στη φύση. Ευωδιάζει ο τόπος από το θυμάρι στις εξοχές. Βρήκαμε λοιπόν την ευκαιρία και πήγαμε μια μικρή εκδρομή για πικνίκ στο ξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής.



Υπέροχα λουλούδια και βότανα στόλιζαν τη βουνοπλαγιά. 



Ο Μανόλης ενθουσιάστηκε περισσότερο από όλους. Κόψαμε φασκόμηλο, αλαδανιά και στο δρόμο της επιστροφής βρήκαμε καλέντουλες κοντά σε ένα μικρό ποταμάκι…






Μετά που τελειώσαμε τα μαθήματα μας το απογευματάκι περπατήσαμε στη γειτονιά μας και κοντά σε μια μικρούλα στάνη βρήκαμε υπέροχο χαμομήλι… 


Όλο το απόγευμα το περάσαμε στην κουζίνα, γεμίζοντας βαζάκια με ελαιόλαδο, βότανα, τριαντάφυλλα της αυλής μας και δημιουργώντας μια υπέροχη ανοιξιάτικη συνταγή:  

Μαρμελάδα φράουλα με σοκολάτα



Συνταγή:

500 γρ. φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες
100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
200 γρ. ζάχαρη


Διαδικασία:

Τοποθετούμε τις φράουλες μας  με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και τις αφήνουμε 1-2 ώρες ώστε να λιώσει η ζάχαρη μέσα στους χυμούς που θα βγάλουν… Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τις αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά περίπου. Στη μέση του βρασμού (στα 10 λεπτά) ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσει… Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας. Αν δε μας αρέσει να νιώθουμε τα κομματάκια της φράουλας, ομογενοποιούμε τα υλικά με ραβδο-μπλέντερ αφού προσθέσουμε τη σοκολάτα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε σε γυάλινα βάζα…

Νοστιμότατη σπιτική μαρμελάδα! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Αφροδίτη Φραγκιαδουλάκη στην "Κόκκινη κλωστή"

Ηράκλειο είναι η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ