Φθινόπωρο στην πόλη!!!


 Κάτω από το μολυβένιο ουρανό, τα χρώματα της φύσης γίνονται πιο έντονα! Η μυρωδιά της βροχής μεθά τα πολύχρωμα φύλλα των δέντρων και αρχίζουν αργά να ταξιδεύουν προς το νοτισμένο χώμα.
Ήρθανε οι λευκές πεταλούδες που κάθε τέτοια εποχή, σαν τις μικρές νεραϊδούλες των παραμυθιών πετούν στο περιβόλι πάνω από τις τριανταφυλλιές.




Αγαπώ το Φθινόπωρο, τις μυρωδιές, τα χρώματα του.
Απομεσήμερα γλυκά με το παράθυρο ανοικτό στην αύρα του Σεπτέμβρη, ο Αντώνης κάθεται στο πιάνο παίζοντας την όμορφη μελωδία του Caruso… Ο Μανώλης ζωγραφίζει. Κι εγώ φτιάχνω για τα δωμάτια τους τις πρώτες κατασκευές για φέτος.
Ένα φάρο και ένα βότσαλο για τον Αντώνη συντροφιά στα μουσικά ταξίδια του!

Μια θήκη για καλτσάκια για το Μανωλάκι. Τα γλυκά μου πατουσάκια θα κρυώνουν σε λίγο καιρό…. αλλά και δυο ζωάκια μαθητές πάνω σε καμβά.

Για τη θήκη για τα καλτσάκια χρειάστηκα τα εξής υλικά:
1 παιδικό κρεμαστάρι για ρούχα, λινάτσα, τσόχα, κουμπιά, κορδέλα, ένα κομμάτι χαρτί από εκείνο που τυλίγουν τις γλάστρες και τις ανθοδέσμες τα ανθοπωλεία, βελόνα, κλωστή και πιστόλι σιλικόνης.

Διαδικασία:
Κόβουμε ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι λινάτσας, το πλάτος εξαρτάται από τις διαστάσεις της κρεμάστρας που έχουμε και φροντίζουμε να αφήσουμε δεξιά και αριστερά 3 με 4 πόντους πλάτος από εκείνο της κρεμάστρας. Στις ίδιες διαστάσεις και το χαρτί του ανθοπωλείου. Αμέσως μετά τοποθετούμε το χαρτί πάνω στη λινάτσα, τα διπλώνουμε στη μέση, τα ράβουμε και από τις δύο πλευρές και τα γυρνάμε ανάποδα, έτσι ώστε οι ραφές να πάνε από την μέσα πλευρά. Σε αυτό το στάδιο θα έχει δημιουργηθεί ένας σάκος σαν αυτό του Αϊ Βασίλη!!!!
Ανοίγουμε μια τρυπούλα στο πάνω μέρος του σάκου και περνάμε την κρεμάστρα μας στη μέση ακριβώς. Μετά διπλώνουμε το πάνω μέρος της κατασκευής πάνω στην κρεμάστρα και το σταθεροποιούμε με το πιστόλι σιλικόνης. Στη συνέχεια σχηματίζουμε πάνω στη θήκη μας ένα κύκλο και τον αφαιρούμε με το ψαλίδι μας ώστε να έχουμε το άνοιγμα μας. Παίρνουμε κορδελίτσες, στολίζουμε την κατασκευή μας και κολλάμε διακοσμητικά από τσόχα για να δείξει ακόμα πιο όμορφη η θήκη μας.
# Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αν θέλουμε το πιστόλι σιλικόνης από το αρχικό στάδιο της κατασκευής αντί για βελόνα και κλωστή.
## Μπορούμε να φτιάξουμε την θήκη μας μόνο με λινάτσα χωρίς εσωτερική επένδυση, όμως με αυτό τον τρόπο δεν θα είναι το ίδιο σταθερή.
### Για τους καμβάδες χρειάστηκα χαρτοπετσέτες, κόλα ντεκουπάζ, ακριλικά χρώματα και καλή διάθεση όπως σε όλες μας τις κατασκευές, ενώ την ιδέα για την θήκη την βρήκα εδώ
Christie's Δημιουργίες

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα