Κουλουράκια Κρασιού για τον Δεκαπενταύγουστο!



Καλό μήνα και Καλό Δεκαπενταύγουστο!

Κάθε καλοκαίρι ο αγαπημένος μας προορισμός για λίγες ημέρες ξεκούρασης και ηρεμίας είναι ο Πλακιάς. Ένα πανέμορφο ψαροχώρι μερικά χιλιόμετρα έξω από το Ρέθυμνο. Είναι ένας τόπος γαλήνιος, ιδανικός για οικογενειακές διακοπές. Παρόλο που έχει αρκετή τουριστική κίνηση, έχει καταφέρει να κρατήσει την γλυκιά και γραφική του ατμόσφαιρα. Αυτή την απαράμιλλη ομορφιά με την γεύση της αλμύρας στα χείλη και τον βοριά να τραγουδά ανάμεσα στα βράχια την συναντάς ευτυχώς σε όλες τις νότιες περιοχές της Κρήτης! Και όλες είναι υπέροχες μέσα στην απλότητα τους!









Η αγαπημένη μας παραλία στον Πλακιά είναι λίγο πριν το λιμανάκι. Ελάχιστα βήματα από την ακτή υπάρχουν μεγάλα βράχια που σχηματίζουν λιμνούλες με πεντακάθαρα και ρηχά νερά. Ο βυθός της είναι στην κυριολεξία στολισμένος! 



Τα παιδιά μπορούν να δουν φύκια διαφορετικών χρωμάτων, ζωντανά κοχύλια να περπατούν πάνω στις πέτρες και πολλά μικρά και μεγάλα ψαράκια. Ήταν τόσο χαρούμενα που μπορούσαν να πιάσουν τα κοχύλια και να τα βάλλουν να περπατήσουν πάνω στα χέρια τους, όπως και το έκανα  και έλεγαν πως έπαιζαν κυνηγητό με τα ψαράκια! 



Μετά από τόσο παιχνίδι καθόμαστε στη σκιά του αγαπημένου μας κέδρου να φάμε με χαρά τα κουλουράκια που φτιάξαμε με τα χεράκια μας.

Είναι κουλουράκια κρασιού

Υλικά που χρειαζόμαστε:

2 ποτήρια λάδι
1 και ½ ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί
1 φακελάκι μπέικιν
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι σόδα
1 κιλό (περίπου) αλεύρι μαλακό

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ (γιατί τα χεράκια του Μανώλη μου είναι τεράστια) βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το κρασί και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα, το μπέικιν και την κανέλα. Δεν βάζουμε όλο το πακέτο το αλεύρι μας από την αρχή επειδή δεν θέλουμε τη ζύμη μας σκληρή. Επίσης ανάλογα με το ποτήρι που χρησιμοποιήσαμε μπορεί και να χρειαστούμε παραπάνω αλεύρι. Αφήνουμε την ζύμη μας να «ξεκουραστεί» για λίγο, μετά πλάθουμε τα κουλουράκια μας «με τα δύο μας τα χεράκια» και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.


Η συνταγή είναι απλή, η εκτέλεση διασκεδαστική και τα κουλουράκια πεντανόστιμα !!!  

Δοκιμάστε τα!!!    

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής