Ασημένια βροχούλα!!!!



Καλή Σαρακοστή των Χριστουγέννων σε όλο τον κόσμο!!! Ο καιρός άρχισε σιγά σιγά να «ντύνεται» χειμωνιάτικα και να μας προετοιμάζει για την όμορφη γιορτή των Χριστουγέννων. Η γειτονιά μας άρχισε να είναι ιδιαίτερα όμορφη, επειδή έχουμε την ευλογία να έχει αρκετό πράσινο και πολλά δέντρα! Το παράθυρο μας, κοντά στο τζάκι είναι ένα «ζωντανό κάδρο» που από εκεί  παρατηρώ κάθε αλλαγή στα δέντρα, στις τριανταφυλλιές και στη γέρικη ελιά που οι καρποί της έχουν αρχίσει να ωριμάζουν!


Χθες καθώς πηγαίναμε στην Ενορία μας για την καθιερωμένη συνάντηση με τους μικρούς μου καλλιτέχνες η ατμόσφαιρα μύριζε Χειμώνα! Παρόλη τη δυνατή βροχή, τα παιδιά ήρθαν με μεγάλη διάθεση για δημιουργία! Συζητήσαμε για το πώς πέρασε το κάθε παιδάκι την εβδομάδα που μας πέρασε, μιλήσαμε για την αρχή της νηστείας των Χριστουγέννων και βέβαια φτιάξαμε ……. με πολύ χαρά ένα χαριτωμένο βροχερό συννεφάκι και μια ομπρελίτσα για να μας «προστατεύει» από την δυνατή βροχή!!!

Τα υλικά που χρειαστήκαμε για την νέα μας κατασκευή:

1.       Ένα κομμάτι χαρτόνι (από συσκευασία φρυγανιών,δημητριακών..)
2.       Μικρά βαμβακάκια
3.       Υγρή κόλλα
4.       Κορδονάκι
5.       Χαρτόνι κανσόν
6.        Αλουμινόχαρτο
7.       Ζελοτέιπ

Η διαδικασία:


Σχεδιάσαμε ένα συννεφάκι πάνω στο χαρτόνι, το κόψαμε γύρω από το περίγραμμα και με πολύ επιδεξιότητα κολλήσαμε τα βαμβακάκια για να σχηματιστεί το συννεφάκι μας. 


Με τον ίδιο τρόπο φτιάξαμε και την ομπρελίτσα μας. Αμέσως μετά κόψαμε μικρές λορίδες από αλουμινόχαρτο και τις κολλήσαμε με το ζελοτέιπ στην πίσω πλευρά του σύννεφου. Τέλος πήραμε ένα μικρό κορδονάκι, το δέσαμε στην κορυφή της ομπρελίτσας και την κρεμάσαμε στο σύννεφο!!! 
Έτοιμο λοιπόν  το συννεφάκι μας!!!

Το ερχόμενο Σάββατο αρχίζουμε Χριστουγεννιάτικες κατασκευές!!!!!!!!!!!!!!!! 

Σχόλια

  1. μα τι ωραιαααααααααα
    αχ βλεπω ποσο παλια ειναι η αναρτηση σου κ απορω πως δεν σε βρηκα πριν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής