ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΟ ΔΩΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΑΣ!!!!




Σήμερα τα παιδάκια μας αποχαιρετούν προσωρινά το σχολείο και ξεκινούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές!

Στο σχολείο μας εχθές το απόγευμα είχαμε και την καθιερωμένη γιορτή. Τα παιδιά της Ε’ τάξης, που είναι και ο Αντώνης μου, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και μετέδωσαν το κέφι τους αλλά και την ζωντάνια τους σε όλους εμάς που βρεθήκαμε εκεί.

       Σήμερα το πρωί πήραμε τους ελέγχους μας και αποχαιρετίσαμε την δασκάλα μας, την κ.Νίκη. Επειδή είναι παράδοση τα παιδιά να εύχονται «Καλό Καλοκαίρι» στην κυρία τους με ένα δωράκι, σκεφτήκαμε με τον Αντώνη μου φέτος, να της χαρίσουμε ένα χειροποίητο «μουσικό» ψαράκι από ανακυκλωμένο υλικό. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε εύκολα και με καλή διάθεση να το φτιάξουμε.

Για το ανακυκλωμένο ψαράκι μας θα χρειαστούμε:

·         1 μεγάλο κουτί μπισκότων ( το ανακυκλώσαμε γιατί είχε ήδη πολλή ταλαιπωρία απο το μικρό μου)
·         Διάφορα ακρυλικά χρώματα
·         Γκλίτερ
·         Ασημί μαρκαδόρο
·         Κορδονάκια
·         Διάφορες  χαντρούλες
·         Μικρά σιδερένια ραβδάκια

Αφού συγκεντρώσουμε τα υλικά μας και όπως είπαμε και παραπάνω έχοντας καλή διάθεση, σχεδιάζουμε στη βάση από το κουτάκι των μπισκότων μας ένα ψαράκι (ή κάτι άλλο) και με ένα ψαλίδι κόβουμε με προσοχή και με σταθερές κινήσεις το περίγραμμα. 


Αυτή η δουλειά είναι πάντα της μαμάς ή του μπαμπά και όχι των παιδιών, τα οποία αμέσως μετά μπορούν να αναλάβουν δράση. 



Ο Αντώνης ζωγράφισε τις λεπτομέρειες και χρωμάτισε το ψαράκι ενώ ο Μανώλης μου έριξε πολύ μα πολύ γκλίτερ πάνω στο ψαράκι …….. ακόμα φωσφορίζει η αυλή μας!!!!!

Όταν στεγνώσει η κατασκευή μας ανοίγουμε τρυπούλες στη βάση στο ψαράκι μας και κρεμάμε τα κορδονάκια μας με τις χαντρούλες και τα σιδερένια ραβδάκια που ενώ αγγίζει το ένα το άλλο έχουμε όμορφη μελωδία!!!



Το ψαράκι μας είναι έτοιμο και εμείς και από εδώ ευχόμαστε από καρδιάς καλό καλοκαίρι στην αγαπημένη μας κ. Νίκη, αλλά και σε όλους τους δασκάλους τους γονείς και τους μαθητές!!



ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Σαρακοστή!!!

Το Πρώτο Πάσχα