ΚΟΥΚΛΑΚΙ ΑΠΟ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙ !!!!!Τα απογεύματα του Οκτώβρη και γενικά του Χειμώνα τα περνάμε παρεούλα με το  μικρό μου Μανωλάκι! Ο μικρούλης μου, ζωγραφίζει, φτιάχνει κάστρα με τα τουβλάκια του και με «βοηθάει» στις δουλειές του σπιτιού! Ιδιαίτερα του αρέσει να απλώνουμε τα ρούχα και έτσι σπάνια μανταλάκια έχουν γλυτώσει από την καταστροφή…. Τα πλαστικά καταλήγουν στον μπλε κάδο, αυτόν της ανακύκλωσης και δύο από τα ξύλινα που κατάφεραν και επέζησαν με τις λιγότερες απώλειες μεταμορφώθηκαν σε κουκλάκι με πορτοκαλί μαλλιά!!!!

ΥΛΙΚΑ
·         2 ξύλινα μανταλάκια
·         Κορδέλες
·         Κορδόνι
·         Χαντρούλες
·         2 κουμπιά
·         Κλωστές
·         Υγρή κόλλα
·         Ξυλάκια μικρά (σπίρτα ή ξυλάκια από μίνι παγωτά)ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Παίρνουμε ένα ξύλινο μανταλάκι και του αφαιρούμε το σιδεράκι-ελατήριο που το βοηθά να ανοιγοκλείνει από τη μέση. Ενώνουμε τις πλευρές του με δυνατή υγρή κόλλα. Στη συνέχεια κόβουμε τα ξυλάκια που θα μας χρησιμεύσουν για χεράκια (στη συγκεκριμένη περίπτωση από μίνι παγωτά) στο επιθυμητό μέγεθος και τα στερεώνουμε και αυτά πάνω στην κατασκευή μας. Τυλίγουμε μια κορδέλα γύρω από τα ¨χεράκια¨ και από τη μέση στο κουκλάκι μας σχηματίζοντας το μπλουζάκι του. Αμέσως μετά τοποθετούμε ένα μικρό κουμπάκι στο κάτω μέρος της μπλούζας. Εκεί που τελειώνει το κουμπί τυλίγουμε ένα κορδονάκι για να τελειώσουμε τα ρούχα του.
 Έπειτα κολλάμε μικρές χαντρούλες για ματάκια και μυτούλα και μια κλωστή για στοματάκι. Για να φτιάξουμε τα μαλλάκια κολλάμε κλωστές σε πολλές στρώσεις με την κόλλα μας. Ένα μεγάλο κουμπί θα μας χρειαστεί για καπελάκι και μια μικρή κορδελίτσα στο λαιμό θα γίνει το κασκόλ….Ο μικρός μας φίλος είναι έτοιμος!!!!!!! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

"Τρελή ζύμη" χωρίς γλουτένη

"Είσαι Χόπκινς;"

Η Βασιλική Νευροκοπλή στην "Κόκκινη κλωστή"