Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013

Μύρισε Φθινόπωρο!


Ο ζωγραφικός πίνακας του καλοκαιριού άρχισε σιγά σιγά να ξεθωριάζει, να θαμπώνει. Ο «βασιλιάς» ήλιος έπαψε να καίει! Το νιώθεις όταν τα απογεύματα περπατάς στο δρόμο ο ήλιος σε χαϊδεύει, ο αέρας έχει ένα γλυκό άρωμα! Η θάλασσα που βλέπω από το μπαλκόνι έχει ένα χρώμα λαμπερό γαλανό και οι άσπρες πεταλούδες που επισκέπτονται κάθε Σεπτέμβρη την εξοχή ήρθανε! Μαζί τους φέρανε και το πανηγύρι της Παναγίας.
Γιορτάζει η Ενορία μας, ¨Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου¨. Χρόνια πολλά σε όλους.
Ἀπολυτίκιον
  Ἦχος δ'
Ἡ γέννησίς σου Θεοτόκε, χαρὰν ἐμήνυσε 
πάσῃ τῇ οἰκουμένῃ· ἐκ σοῦ γὰρ ἀνέτειλεν
  ἥλιος τῆς δικαιοσύνηςΧριστὸς  Θεὸς ἡμῶν,
καὶ λύσας τὴν κατάρανἔδωκε τὴν εὐλογίαν·
καὶ καταργήσας τὸν θάνατον,
ἐδωρήσατο ἡμῖν ζωὴν τὴν αἰώνιον.


Από παιδάκι νιώθω χαρά γι’ αυτή την ημέρα, γιατί πανηγύρι είχαμε και στο χωριό μου, στο Ίνι και έτσι όπως και τότε στις γιορτινές μέρες φτιάχναμε γλυκά, μπήκαμε με τα παιδιά μου στην κουζίνα για να δημιουργήσουμε! Ένα γλυκάκι πολύ απλό, παιδικό και αγαπημένο στους περισσότερους: «Μικρά μωσαϊκά» τυλιγμένα σαν καραμελίτσες!!!!


Συνταγή

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τα «μικρά μωσαϊκά» είναι τα παρακάτω:
  • ·     250 γραμμάρια μαργαρίνη (από εκείνη που περιέχει βούτυρο) και αφήνουμε εκτός ψυγείου για αρκετή ώρα.
  • ·     1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (το αγαπημένο όλων των παιδιών …. ή σχεδόν όλων!!!).
  • ·     1 φλιτζάνι κακάο.
  • ·     1 σφηνάκι χυμό πορτοκαλιού.
  • ·     2 πακέτα μπισκότα βουτύρου (σπασμένα σε πολύ μικρά κομμάτια).

Εκτέλεση
Τα παιδιά σπάνε με ευχαρίστηση σε πολύ μικρά κομμάτια τα μπισκότα (δεν πειράζει αν φάνε και μερικά!!!) και τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ για να ομογενοποιηθούν. Όταν πια το μείγμα μας είναι έτοιμο προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.
Αφού περάσει μια ώρα ίσως και λίγο παραπάνω πλάθουμε τα γλυκάκια μας δίνοντας στους μακρόστενο σχήμα. Αν θέλουμε τα «κυλάμε» πάνω σε τρούφα. Τυλίγουμε κάθε μωσαϊκό σε ζελατίνη σαν καραμέλα! 




Τα αφήνουμε ξανά να παγώσουν για λίγο και ……. 
Προσοχή που θα τα αφήσετε αν έχετε μικρά ή και «μεγάλα» παιδιά. Δεν θα μείνει ούτε για δείγμα σε χρόνο μηδέν!!!!!!!!!