Νηστίσιμοι κουραμπιέδες

Μέρες  καραντίνας  και το σπίτι δεν αδειάζει από κόσμο!  Κατέβηκαν  απ'το   πατάρι  τα  καλικαντζαράκια  και με αρχηγό  τους  το Φρίτιο  σκορπίζουν παντού  άχνη  ζάχαρη ! 


Μου  έκρυψαν την κόλλα του ντεκουπάζ,  μου  λάδωσαν τα πινέλα  και με προειδοποίησαν ότι αν δεν τους φτιάξω να φάνε  κουραμπιέδες  θα μου σκίσουν όλα τα Χριστουγεννιάτικα ριζόχαρτα!
Τι να κάνω κι εγώ , για να γλυτώσω  από  τις
σκανδαλιές τους  είπα να δοκιμάσω να φτιάξω μια παλιά νηστίσιμη συνταγή μήπως προλάβουν να φάνε και τ'αγορια μου κανένα φρεσκοψημένο κουραμπιέ.


Νηστίσιμοι κουραμπιέδες 

Υλικά:
1 βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου,
1 κούπα λάδι,
1/2 κούπα ζάχαρη,
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ,
1κούπα τριμμένη καρύδα,
1 κούπα αμύγδαλα αλεσμένα,
2 βανίλιες,
1 μπέικιν,
 700 γραμ.αλεύρι περίπου 


Διαδικασία: χτυπάμε στο μίξερ τη μαρμάρινη με τη ζάχαρη και το λάδι μέχρι ν'αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν. Βάζουμε λίγο λίγο το αλεύρι μας μέχρι να επιτύχουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει εύκολα από τα χέρια  και  να μην είναι πολλή μαλακή. Η ποσότητα  που  θα χρειαστούμε  εξαρτάται πάντα  από τη χωρητικότητα της κούπας που μετράμε τα υλικά μας. 


Στη συνέχεια  πλάθουμε τους κουραμπιέδες  μας και  τους ψήνουμε σε προθερμασμένο   φούρνο στους  180 βαθμούς   μέχρι  να  ροδίσουν. 
Όταν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Είναι οι ωραιότεροι νηστίσιμοι κουραμπιέδες που έχω δοκιμάσει!
Τη  συνταγή μου την είχε δώσει πριν αρκετά χρόνια η φίλη Ιωάννα και την ευχαριστώ πολύ! 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγωτό χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Το Αυγό

Το προζύμι της Μεγάλης Παρασκευής